top of page

TAKSÄKERHET

Säkerheten på taket är väldigt viktig både för de som ska arbeta på taket och för de som går nedanför taket. Taksäkerhet är reglerad i lagen och det är fastighetsägaren eller styrelsen i bostadsrättsföreningen som är ansvarig för att reglerna följs. 

Snörasskydd

Snörasskydd är viktigt att montera på taket för att de som befinner sig på gatan nedanför inte ska riskera stora skador på person eller egendom. De finns att köpa i flera olika utföranden och färger och vi hjälper dig gärna hitta alternativen som följer dina behov. 

Under vintertid kan man även förhindra den fara som istappar kan orsaka genom att montera värmekablar som är både fukt- och temperaturstyrda och förhållandevis billiga i drift. Då skapas inga istappar som kan falla ner och göra skada. 

04-TAK~1_edited_edited.jpg
IMG_2463taksäkerhet.jpeg

Säkerhet vid inspektion

Till taksäkerheten hör att ha rätt hjälpmedel monterade på taket, bl a takbrygga, takluckor, inspektionsluckor, takstege samt takräcke. Som ansvarig för säkerheten bör man regelbundet se över att man kan låta sotare, snöskottare och reparatörer röra sig säkert på taket och utföra sitt jobb under säkra förhållanden. Taksäkerheten är viktig för hela byggnadens säkerhet. Vi jobbar med marknadens bästa leverantörer och skräddarsyr allt för just erat behov.

Kontakta oss!

bottom of page