top of page

TAKPANNOR

Anders Produktion har lång erfarenhet av takbyte och takläggning - kontakta oss för en offert!

04-TAK~1_edited.jpg

Takbyte

Taken utsätts för en oerhörd mängd nederbörd varje år. Det är därför så viktigt att taken är täta. Vattenskador i bostaden är mycket kostsamma att reparera och får ofta många följdproblem som bland annat mögel.

Särskilt känsligt är det vid varje takgenomföring - ventilation, eller takluckor - där fukten har för vana att leta sig ner.

Inte så sällan har man snålat in en pannrad genom att dra isär pannorna, vilket får till följd att vattnet kryper upp vid varje skarv. Livslängden på pannorna är mycket varierande och men bör därför se över sitt tak med jäma mellanrum för att se om någon panna behöver bytas ut.

Ett nytt tak förskönar byggnaden väldigt mycket och kan ge känslan av ett helt nytt hus.

04-TAK~1_edited_edited.jpg
12.jpg

En trygg grund under pannorna

Oavsett vilken typ av tak du har är underarbetet det allra viktigaste.

Det är nämligen pappen som är under taket som är själva ”tätskiktet”. Under taket bildas kondens som riskerar tränga in så därför är en kraftig och åldersbeständig papp av allra högsta vikt. Vi använder papp av bra kvalité som heter Flexilight Pro från Icopal, den enda leverantören idag som ger 30 års garanti.

Toppskiktet

Efter lagd papp och läkt är det ert val att använda antingen betongpannor eller tegelpannor. Betongpannor ger ett lägre pris men tegelpannor är betydligt lättare om konstruktionen är en begränsande faktor. Tegelpannor kan hålla längre men går större risk för mossa och annan växtlighet - vilket gör att betongpannor håller sig snygga längre. Vi ger er prisbild för båda alternativen i offerten och låter er bestämma själva vilket ni önskar. 

Är du även intresserad av att lägga till solceller på taket?
Kolla in vår sida om solceller!

tegelpannor.jpg

Kontakta oss

Ring, maila eller skicka in formulär!

Sylveniusgatan 10
75450 UPPSALA

  • Facebook
  • Instagram

Kontakta oss!

bottom of page