top of page

RENOVERING AV FÖNSTER

Ger känslan av ett nytt fönster
- men behåller den gamla strukturen

fönsterr_edited.jpg
1 020.jpg
Bild 055_edited.jpg

Renovering av fönster i verkstaden

 

När vi renoverar fönster tar vi med oss den yttre delen av fönsterbågen till verkstaden. Där tar vi bort allt kitt och slipar ner hela bågen till trärent.

När bågen är trären ser vi även om bågen är fukt- och rötskadad eller kraftigt soltorkad. I de fallen byter vi ut de trädetaljer som är skadade och monterar nya profilfrästa detaljer. Dessa trädetaljer är utförda i bästa kärnvirke från långsamt växande skog där varje plank väger tre gånger mer än i vanliga brädgården. När dessa steg är klara kittar vi om fönstret med väders- och åldersbeständigt kitt. Hela bågen oljas och grundas därefter under bästa torkförhållande på verkstaden. Till slut görs två strykningar i rätt kulör. Bågen transporteras sedan tillbaka till bostaden och återmonteras.

Under hela tiden har ett isolerat väderskydd varit monterat samtidigt som arbetet har utförts på plats med fönsterkarmen. Vid behov bränner vi bort all färg på bottenstycket och 20 cm upp på sidorna och gör samma noggranna behandling där. Även delar av bottenstycken kan behöva bytas ut. Även där används bästa kärnvirke innan oljning, grundning och två strykningar utförs. Fönstren blir som nya efter en renovering. Nya tätningslister monteras. Efter önskemål kan vi även montera ljudglas eller isolerglas med argongas för bästa energieffekt.

Hör av er till oss så kan vi diskutera fram bästa lösningen för just er.

Kontakta oss

Sylveniusgatan 10
75450 UPPSALA

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page