top of page

PLÅTTAK

Som alternativ till det klassiska tegeltaket finns det både Plegel, bandad plåt och profilerad plåt. Vi har arbetat med alla olika varianter av tak och hjälper dig gärna med renovering och underhåll av ditt plåttak!

Plegel och bandad plåt

Plåttak ger ett väldigt bra skydd till ett tak men även de behöver bytas ut vartefter. Enklare tak på typ förråd och garage har ofta trp-plåt, profilerad plåt.

Vi kan generellt beställa hela längder så att plåten inte behöver skarvas. Villor har ofta ”tegeltaks”- liknande struktur och kallas för plegel. Dessa går också vanligtvis att beställa i anpassade längder.

Sen har vi då det riktigt klassiska och vackra plåttaket med bandad plåt. Detta är ofta föreskrivet på äldre hus i stadsmiljö.

Vilket tak som än är på ett hus är det som vanligt underarbetet som är det allra viktigaste. Det är nämligen pappen som är under plåten som är själva ”tätskiktet”. Under all plåt bildas kondens så därför är en kraftig och åldersbeständig papp av allra högsta vikt. Vi använder kvalitetspapp från Icopal, som är den enda som idag ger 30 års garanti.

Vårt samarbete med erfarna plåtslagare, borgar för allra bästa resultat efter vårt noggranna underarbete. Ett tätt tak i många år framåt.

plåttak_edited.jpg

Kontakta oss

Ring, maila eller skicka in formulär!

Sylveniusgatan 10
75450 UPPSALA

  • Facebook
  • Instagram

Kontakta oss!

bottom of page