top of page

Takläggning Uppsala - Tryggt & hållbart till ett bra pris!

Välkommen till Anders Produktion – din ledande takläggare i Uppsala! Vi erbjuder lokal expertis, mångårig erfarenhet och förstklassig service. 

Behöver du hjälp med takrenovering, takbyte eller underhåll av befintliga tak? Inga problem! Vi hanterar alla typer av tak, inklusive tegeltak, plåttak och solcellstak. Vi använder endast slitstarka material av högsta kvalitet, anpassade för vårt skandinaviska klimat. Vårt fokus ligger på kvalitet och hållbarhet, så att ni alltid kan förvänta er ett perfekt resultat från oss!

Ett tak är som husets hatt – det ska skydda mot kraftigt regn, snöfall med isbildning, sol och starka vindar, och hålla hela byggnaden säker och torr. Med de varierande väderförhållandena i vårt avlånga land är ett slitstarkt tak extra viktigt. Det kan vara frestande att tacka ja till ett billigt erbjudande för en snabb takläggning, men om arbetet inte utförs väl kan det bli en kostsam historia längre fram.

Hur vet jag att mitt tak mår bra?

Har du någonsin stått under ditt tak och funderat på hur länge det kommer att hålla? Det är lätt att glömma bort taket, men det är faktiskt en av de viktigaste delarna av ditt hem.

Våra tak utsätts för en stor mängd nederbörd varje år. Därför är det av yttersta vikt att de hålls helt täta. Vattenskador i hemmet är både kostsamma att åtgärda och kan leda till allvarliga följder som mögelbildning.

Särskilt känsliga är takgenomföringar såsom ventilation och takluckor, där fukt lätt kan tränga igenom. Det är inte ovanligt att en felaktigt installerad takpanna, där pannorna inte är korrekt sammanfogade, kan tillåta vatten att tränga in vid varje skarv. Livslängden på takpannor kan variera betydligt, så det är viktigt att regelbundet inspektera taket för att identifiera om några pannor behöver bytas ut.

Nedan har vi listat några vanliga takproblem och vad de beror på som kan vara bra att känna till:

IMG_2984 Tak med domkytkan i bakgrund.JPG
140317 1506.JPG

Vatteninträngning
Om du märker fuktfläckar på taket eller vattendroppar på väggarna kan det vara ett tecken på att tätskiktet på taket behöver ses över. Speciellt tätningar runt skorstenar, ventiler och andra genomföringar kan brytas ner över tid och börja läcka.

Mossa och röta
Om taket varit fuktigt under längre tid kan man ibland se att det börjar växa mossa, det tyder på att taket är dåligt isolerat och att fukt har trängt in i trästrukturen. I dessa situationer behöver taket oftast bytas ut helt.

Skadedjursangrepp
Gnagare eller insekter kan skada takmaterialet och skapa öppningar och skador på träet som kan leda till värre skador om de inte åtgärdas.

 

Krökt taklinje
Detta kan oftast ses i äldre hus och kan indikera att takets struktur har försvagats, vilket kan bero på fuktinträngning och/eller andra skador.

 

Inget varar för  evigt. Med tiden förlorar alla takmaterial sin hållbarhet, vilket gör att det behöver repareras eller bytas ut.

Att åtgärda problem som dessa direkt när de upptäcks kan förebygga mer omfattande reparationer längre fram.

Så jobbar vi på Anders Produktion

När du har kommit fram till att det är dags att renovera eller byta ut ditt tak, är vi här för att hjälpa dig genom hela processen.

Så går det till:

 

 1. Första kontakten:
  Du börjar med att kontakta oss via mail eller telefon. Vi är alltid redo att svara på dina frågor och boka in ett första möte.

 2. Besiktning:
  Vi kommer ut till dig och gör noggrann besiktning av taket. Vi identifierar vad som behöver göras. 

 3. Offert:
  Efter besiktningen sammanställer vi en rapport med rekommendationer och förslag på åtgärder. Detta inkluderar hur lång tid det kommer ta, material och allt annat som du behöver veta. 

 4. Arbetet börjar:
  När du har godkänt offerten, börjar våra erfarna takläggare arbetet med ditt tak. Vi ser till att hålla dig informerad under hela processen så att du vet vad som händer och hur vi ligger till. Allt arbete vi gör dokumenteras också kontinuerligt.

 5. Slutbesiktning och uppföljning:
  När arbetet är klart, går vi tillsammans igenom taket för att säkerställa att allt är som vi kommit överens om. Vi fakturerar först när du är 100 % nöjd med resultatet.

Vi vill göra det så enkel och transparent som möjligt för dig. Vårt mål är att du ska känna dig helt nöjd med ditt nya tak.

IMG_2063.JPEG
06-Takbyte-Djaknegatan-brf-Djaknen-Uppsala-Anders-produktion.jpeg

Takläggare med stor kompetens

Att lägga ett hållbart tak som står emot tidens tand är en konst som kräver både erfarenhet och noggrannhet. Anders Produktion är ett familjeföretag med över 20 års erfarenhet i branschen. Vi är erfarna och licensierade takläggare som alltid gör vårt yttersta för att du ska bli ännu en av våra nöjda kunder!

Vi har erfarenhet av att arbeta med många olika takmaterial. De vanligaste materialen på hustak är det klassiska, vackra tegeltaket och det slitstarka betongtaket. Betongpannor är ofta billigare, men tegelpannor är lättare, vilket kan vara en fördel om konstruktionen har begränsningar. Tegelpannor kan hålla längre men har större risk för mossa och annan växtlighet, medan betongpannor håller sig snygga längre.

Som alternativ till det klassiska tegeltaket finns både Plegel, bandad plåt och profilerad plåt. Vi har arbetat med alla dessa varianter och hjälper dig gärna med renovering och underhåll av ditt plåttak! Läs mer om plåttak

Kvalitet alltid i fokus

När det kommer till takarbete är förberedelserna avgörande, oavsett vilken typ av tak det gäller. Takpappen som ligger under själva takbeläggningen fungerar som ett viktigt tätskikt, och skyddar mot inträngande kondens, vilket är en risk vid alla typer av tak. Därför är valet av en robust och långlivad takpapp av yttersta vikt. Hos oss använder vi Flexilight Pro från Icopal, känd för sin höga kvalitet och unika garanti på 30 år!

Vi är noggranna med att välja högkvalitativa material och tillämpa säkra metoder för att säkerställa att ditt tak inte bara är säkert, utan också håller i många år framöver. Vårt mål är att du ska känna dig trygg med ditt tak, och att det ska vara en pålitlig del av ditt hem under lång tid. 

IMG_0583.jpg
tegelpannor.jpg

Vad kostar ett takbyte per kvm

Det är svårt att ge en exakt siffra då den totala kostnaden för att byta tak varierar stort beroende på vilken typ av takbeklädnad du väljer, förarbete, storlek på fastigheten osv, om du ska anlita en professionell takfirma och även storleken på ditt tak. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri besiktning där vi kommer och inspekterar fastighetens tak. Då blir det enklare för oss att ge ett prisförslag för just din fastighet. 

Många fina referenser

Vi har genom åren utfört hundratals takarbeten runt om i Uppsala med omnejd och har ett stort antal nöjda kunder. Besök gärna våra referensobjekt eller kontakta oss för mer information och fler referenser!

Varmt välkommen att kontakta oss på Anders Produktion!

Vi erbjuder takläggning och takrenovering för alla typer av tak. Vi är specialiserade på att arbeta med bostadsrättsföreningar och företag och har genomfört många stora projekt. Men vi tar även emot förfrågningar från privatpersoner. Oavsett uppdrag är vår högsta prioritet att du som kund ska vara helt nöjd.

Att renovera eller lägga om ett tak är en stor ekonomisk investering i en fastighet, och vi hjälper dig att se till att det blir väl spenderade pengar. Hör av dig, så berättar vi mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig!

Har du frågor? Kontakta oss så svarar vi på allt du undrar över!

bottom of page